theresejjohansson

GET YOUR DREAM HAIR!

Publicerad 2013-06-10 23:42:11 i Tips,

Drömmer du också om snyggt, långt och fräscht hår? Det finns inget som stoppar dig! Här är några hårtips som vi själva brukar använda oss av. Tänkte dela med oss av dom eftersom ni ofta frågor vad vi gör med håret osv. 

1. Sluta kamma håret när det är blött! Sluta med det! Det sliter på håret dubbelt så mycket som när man kammar det annars. Låt det istället självtorka eller använd dig av en svinborste som vi tipsa om förut! 

2. Använd tandborsteknepet! Det är oerhört jobbigt när dom där små här fjunen på huvudet inte vill ligga som man själv vill. Då har vi det perfekta tipset! Spruta lite hårspray på en tanborste och borsta försiktigt sedan ner fjunen och vips så är dom borta.

3. Hårinpackning. Lyxa till vardagen och ditt hår genom att använda en hårinpackning då och då. Det återfuktar håret och ger det näring. Du kan även maximera hårinpackningen genom att låta den verka under en varm handduk. Din inpackning kommer då ge dubbelt så mycket nytta! 

4. Fixa en partyfrisyr som håller! Det allra viktigaste här är att tänka på att inte ha alldeles nytvättat hår. Utan gör istället din partyfrisyr på halvsmutsigt hår, då håller frisyren mycket bättre. Tips alltså att tvätta håret dagen innan du planerat att festa till håret.

5. Undvik plattång och fön! Plattång och fön är en bov mot ditt hår. Undvik de så mycket som möjligt, platta håret om det verkligen behövs eller om du vill göra dig extra fin och låt ditt hår självtorka. 

6. Tänk på maten! Rätt kost = starkt hår. Slitet och torrt hårsvall kan vittna om för lite sömn och en dålig kost. Vill du ha blankt och starkt hår är hälsosamma vanor det viktigaste. Något som har en stor betydelse för hårets kvalite är intaget av folsyra och b-vitaminer. Även sallad, jordgubbar och solrosfrön hjälper kroppen att producera nytt och friskt hår! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela